Matkailuautolla ulkomaille

Muista ilmoittaa matkakohteesi

Matkailuautoillamme voit matkustaa rajoituksetta ja ilman erillistä korvausta useimmissa Euroopan maissa. Muista kuitenkin ilmoittaa asiasta viimeistään autoa noutaessasi, niin merkitsemme tiedon vuokrasopimukseen ja rajanylitykset sujuvat matkallanne ongelmitta.

Euroopan unionin alueella matkailu ongelmatonta

Seuraavissa maissa vakuutusehdot ovat kaikilta osin yhtenevät Suomen kanssa: Belgia, Espanja, Hollanti, Italia, Itävalta, Liechtenstein, Luxemburg, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Sveitsi ja Tanska.

Seuraavissa maissa vakuutusehdot ovat yhtenevät Suomen kanssa muilta osin, paitsi varkausvakuutuksen osalta, jossa omavastuu on 3000€: Kroatia, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Slovenia, Tsekki, Unkari ja Viro.

Edellä mainituissa maissa ei tarvita liikennevakuutuksen voimassaolon todistavaa vihreää korttia.

Muista autolautalla autosi mitat

Matkustaessasi autolautalla on lauttavarausta tehtäessä tiedettävä auton mitat ja ne löydät varausjärjestelmästä haluamasi auton lisätiedoista.

Varausta tehtäessä kysytään auton rekisteritunnusta, jos tämä ei ole tiedossa, voi sarakkeeseen syöttää esim. ”XXX-123” ja oikean rekisteritunnuksen ehtii antamaan autolähtöselvityksessä.

Norjan tietullit oikeaan osoitteeseen

Norjassa perittävät tietullit laskuttaa Euro Parking Collection-yritys. Ajoneuvon vuokraaja voi rekisteröityä ennakkoon heidän kotisivuillaan ja ilmoittaa vuokraamansa ajoneuvon, jolloin tietullimaksut tulevat suoraan hänelle. Jos ajoneuvon vuokraaja ei ole rekisteröinyt ajoneuvoa ennakkoon, niin Euro Parking Collection laskuttaa tietullit vuokralleantajalta ja ne laskutetaan vuokraajalta lisättynä 20€ suuruisella toimistomaksulla.

Linkki EPC:n rekisteröintiin: https://www.epcplc.com/fi/register

Turvattomat alueet

Joissain maissa mm. poliittinen tilanne on levoton ja näin ollen matkustamien turvatonta. Näihin maihin ei suositella matkustamista, eivätkä vakuutukset välttämättä kata matkailijalle tapahtuvia vahinkoja. Ulkoministeriön sivuilta löytyvät ajankohtaiset tiedot kohdemaan turvallisuustilanteesta.

Koronarajoitteet

Covid-19 taudin asettamat rajamuodollisuudet muuttuvat nopeasti ja eri valtioilla on omat asetukset koskien karanteeniaikoja ja vapaata liikkuvuutta. Uusimmat tiedot löytyvät ulkoministeriön sivuilta sekä kohdemaan omilta virallisilta matkustusviranomaisten sivustoilta.

Lisää ohjeita

Auton nouto ja palautus

Auton nouto  Auto luovutetaan varauksen mukaisena kellonaikana siivottuna, päältä pestynä ja polttoainetankki, raitisvesisäiliö, sekä AdBlue-säiliö täytettynä. Mikäli aikatauluihin tulee muutoksia, on niistä sovittava etukäteen hyvissä

Leiriytyminen ja yöpyminen

Yöpymisen ja leiriytymisen erot Suomessa saa matkailuautossa yöpyä melkeen missä vain, mutta leiriytyminen on sallittua vain erillisillä leirintäalueilla, tai maanomistajan luvalla. Yöpyminen on lyhytaikaiseksi oleskeluksi

Matkailuautolla ajaminen

Et tarvitse aiempaa kokemusta matkailuatoilusta, se on hyvin helppoa. B-kortti riittää ajamiseen ja matkailuautolla ajaminen poikkeaa henkilöautosta lähinnä vain mittojen osalta. Me Reissukuumeella olemme tukenasi